Potrzebne składniki na 1 litr zaprawy
- woda i ocet 10% w zależności od preferencji 1: 3 , 1: 4 (jedna część octu cztery wody)
- 2-3 szt liść laurowy
- 2 cebule
- 6-8 ziaren ziela angielskiego
- 6-8 ziaren pieprzu
- 8-10 goździków
- 1 łyżka gorczycy
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól i cukier do smaku ( ok 1 łyżeczka soli i 2 łyżki cukru)
Wszystkie składniki gotujemy przez 4-5 minut i zalewamy usmażoną rybę bądź kotleciki rybne albo wieprzowe.
SMACZNEGO
Przepis na kotleciki z mięsa leszcza, ryby tak popularnej w naszych jeziorach a bardzo niedocenianej . Mięso z leszcza jest bardzo delikatne i bardzo smaczne, poniżej przepis jak przygotować kotleciki.
Jak smakuje ryba wie z pewnością każdy wędkarz i jego Rodzina. Smak ryby i doskonałość potraw rybnych to coś co kojarzy nam się ze Świętami. Wszyscy jednak wiemy, że ryba smakuje zawsze, nie tylko od święta. Trzeba jednak umieć ją przyrządzić...